By Leth

Jeg stiftede By Leth tilbage i 2018, men jeg har elsket at arbejde med træ siden jeg var barn. Jeg skabte firmaet fordi jeg elsker at arbejde med træ. I en periode i mit liv, hvor jeg havde brug for ro og fordybelse, var det arbejdet med træ, som blev løsningen.

Dengang bragte træklodserne legen og fantasien til live – komplet med træ-walkie-talkie og træ-lyssværd.

 

”Lige siden jeg fik lov til at lege i min fars værksted som barn, har jeg haft et næsten terapeutisk forhold til at arbejde med træ. Andre børn havde Nintendo og gik til fodbold – jeg byggede ting af træ.”

 

Nu har jeg mit eget lille værksted i kælderen og legen er i dag koncentreret om at skabe smukt tidløst design i skarpe linjer. Jeg skaber moderne interiør af gamle møbler, som ellers ville være endt i en container på genbrugspladsen. Det kræver noget ekstra energi og tid, men det er vigtigt for mig ikke nødvendigt at fælde træer.

Hvis jeg har svært ved at finde gamle møbler, bruger jeg i nogle tilfælde FSC certificeret træ. – Så jeg ved, at fremtidige generationer også får mulighed for at opleve flotte danske skove. Det er vigtigt for mig, at træet er FSC-certificeret, som efterlader naturen i god stand.

Ligeledes er vigtigt for mig at at vores valg af interiør bør ikke kun afspejle vores smag og æstetiske præferencer, men i høj grad også vise at vi tager et medansvar for vores omverden, miljøet og naturen.

Derfor er det By Leths mission at være med til at give mennesker mulighed for at vise hvem de er når de indretter deres hjem med tidløst designede møbler af varme materialer i et moderne design, med dén vigtige devise at dét der kommer fra mit værksted er skabt i en bæredygtig proces med et tydeligt socialt bevidst ansvar og respekt for miljø og natur.

Jeg tager udgangspunkt i et behov for et enkelt boligtilbehør med moderne bud på hvordan interiør bør se ud. Inspirationen til de skarpe vinkler kommer fra popkulturen samt det værktøj som bruges i værkstedet. Jeg forsøger at skabe med respekt for miljøet og alle mine produkter er håndlavet, nummereret og i begrænsede oplag. Eksklusiv kvalitet for hvem design betyder noget.

 

”Jeg fremstiller kun produkter, som vi selv vil have stående i vores hjem. “Det er vigtigt for mig, at mine design er indbydende, varmt og samtidig minimalistisk og moderne.” Og det er vigtigt, at produktet udstråler en varm og hjemlig vibe.”